Neem mijn dak maar!

Lege daken inzetten voor het opwekken van duurzame energie is áltijd een goed idee, maar soms kan het voor de dakeigenaar financieel niet uit. Zonde om het dak leeg te laten als de omwonenden er wél een project op zouden kunnen exploiteren, toch? Daarom deze Dakexpeditie: wij verbinden jouw dak met een energiecoöperatie in jouw omgeving en zorgen ervoor dat het project soepel en vlot wordt uitgevoerd. Jij een dak vol zonnepanelen én blije buren zonder gedoe: Ideaal!

Volledige ontzorging

Wij zijn al jaren actief in het ontzorgen van dakeigenaren: bij scholen, (boeren)bedrijven en maatschappelijke instanties hebben wij al de meest ingewikkelde dakprojecten uitgevoerd of vlot getrokken. Of het nou gedoe is met het aansluiten op het elektriciteitsnet of met een vergunning? We hebben het allemaal al eens meegemaakt en opgelost. Je weet dus zeker dat er een ervaren ontwikkelingsteam met jouw dak bezig is en dat alles gecontroleerd en veilig wordt uitgevoerd.

Ik doe mee! Ik wil meer Zon Op Mijn Dak(en)

Ja, voer een Quickscan uit om te achterhalen of mijn dak verzilverd kan worden!

Verzilver je dak

Naast dat je dak duurzame energie gaat produceren, levert het je ook inkomsten op. Afhankelijk van de afmeting van het dak ontvang je een startbonus + 14 jaar lang de helft daarvan. Je mag ook kiezen voor een eenmalig bedrag op je rekening of een mooie donatie aan een van de goede doelen die zich aan deze Dakexpeditie hebben verbonden!

klein

opbrengst maximaal
2.000
Keuze uit:
  • startbonus €250,- en 14 jaar lang €125,- per jaar
  • eenmalig €1500,- op je rekening
  • eenmalige donatie aan goed doel van €2000,-

middel

opbrengst maximaal
4.000
Keuze uit:
  • startbonus €500,- en 14 jaar lang €250,- per jaar
  • eenmalig €3000,- op je rekening
  • eenmalige donatie aan goed doel van €4000,-

groot

opbrengst maximaal
8.000
Keuze uit:
  • startbonus €1000,- en 14 jaar lang €500,- per jaar
  • eenmalig €6000,- op je rekening
  • eenmalige donatie aan goed doel van €8000,-

Veel gestelde vragen door dakeigenaren

Waar moet een dak aan voldoen om het aan te melden?

Er zijn een aantal randvoorwaarden waar een dak aan moet voldoen. Het dak moet ten eerste groot genoeg zijn: een oppervlakte van ca 80-100m2 is wel nodig. Daarnaast moet het dak natuurlijk in de zon liggen, dus als er veel schaduw op valt door hoge bomen of bebouwing erom heen, dan is er geen project op te realiseren. Het dak mag plat zijn of op oost, zuid of west zijn georiënteerd. Een dak dat op het noorden ligt, die levert helaas ook te weinig op.

Voldoet het dak aan bovenstaande eisen én ben je zelf de eigenaar van het vastgoed of heeft de eigenaar akkoord gegeven dat het dak beschikbaar is voor het plaatsen van zonnepanelen? Meld dan het dak bij ons aan, dan voeren wij de quickscan uit om te kijken of het dak echt interessant is.

Wat voor daken zoeken jullie?

Alle daken zijn welkom: boerenschuren, platte gymzalen, schuine kerkdaken en alles wat daar op lijkt.

Waar moet een dak aan voldoen om mee te doen?

Er zijn heel veel redenen waarom daken soms ongeschikt blijken. Soms is de constructie niet sterk genoeg om de belasting van de zonnepanelen te dragen of zijn er geen mogelijkheden om de opgewekte stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Voor veel van deze obstakels zijn oplossingen te vinden, maar daarbij is het altijd een afweging maken tussen kosten en opbrengsten. Zon Op Alle Daken zoekt dat allemaal uit waarna er een go/no-go moment plaatsvindt.

Ik heb een groot dak en wil ook zonnepanelen voor mijzelf. Kunnen jullie iets met de ruimte die ik overhoud op het dak?

Jazeker! Daar hebben we ook ervaring mee: twee zonnestroominstallaties op één dak waarvan de ene aangesloten zit op de meter van de dakeigenaar en de andere op een extra bijgeplaatste meter voor de energiecoöperatie.

In welke regio zoeken jullie daken?

Wij zoeken daken in heel Nederland. Er zijn inmiddels meer dan 600 energiecoöperaties actief en dat aantal groeit nog dagelijks, dus waar nog geen coöperatie is, kan die komen! Daarnaast heeft energiecoöperatie Zon Op Alle Daken landelijk werkingsgebied, dus elk dak kan worden ontwikkeld.

Dakeigenaren

Zonder daken geen Zon Op Alle Daken. Daarom werken we graag samen met dakeigenaren die net als wij graag meer zon op daken zien!