Energiecoöperatie Zon Op Alle Daken

Zon op Alle Daken is een energiecoöperatie in het leven geroepen om door heel Nederland heen geschikte daken in te zetten om groene stroom te produceren, ook op plekken waar (nog) geen burgercollectief actief is. Zo is er maatwerk mogelijk: daar waar een slagvaardige energiecoöperatie aanwezig is zal Zon Op Alle Daken alleen optreden als lijm tussen dakeigenaar en energiecoöperatie. Wil de energiecoöperatie begeleiding of ontzorging, dan kunnen wij dat bieden. Willen de bewoners graag wél een project, maar geen energiecoöperatie, dan kan het dak als deelproject in Zon Op Alle Daken worden geexploiteerd.

Zon OP Alle daken methodiek

Voor alle daken die worden aangemeld bij deze Dakexpeditie stellen wij de Zon Op Alle Daken methodiek beschikbaar. Deze methodiek maakt het mogelijk dat elk geschikt dak waar minimaal 50 zonnepanelen op passen kan bijdragen aan een duurzamere wereld én dat iedereen – ook mensen die geen spaargeld of geschikt eigen dak hebben – energieproducent kunnen zijn en kunnen profiteren van de opbrengsten.

We werken hiervoor samen met duurzaamheids- en energiefondsen en andere externe financiers.

Projectleider

Musetta Blaauw
Over mij

Als projectleider houd ik niet alleen het project in de gaten, maar blijf ik regelmatig toetsen of wat we aan het doen zijn nog steeds voldoet aan onze missie om iedereen de kans te geven mee te doen aan de energietransitie en dat de opbrengsten eerlijk verdeeld worden.

Contactgegevens
Quote

“We don’t need a handful of people doing things perfectly, we need millions of people doing things imperfectly”